tisdag 23 februari 2010

Utredningen har landat


Utredningen om vad som ska ske efter Rikskonserter har levererats. Mycket intressanta tankar har plockats upp och knådats av utredaren Eric Sjöström och hans sekretariat. Resultatet är två olika förslag: ett staligt nytt "musikverk" och en minde omfattande ny musikplattform som skulle ligga under Statens Musiksamlingar. Jag återkommer till lite tankar kring dessa idéer och hur de har skisserat uppdraget för detta nya.
Bra också att utredningen föreslår ett rundabordssamtal om hur man ska lösa Nybrokajen 11:s framtida verksamhet. Överraskande för oss var att denna utredning - som ju i mångt och mycket vill vara en satsning på det fria musiklivet - väljer att peka ut Konserthuset i Stockholm som den lämpligaste aktören att ta över.
Vi på SLB och Länsmusiken i Stockholm befinner oss sedan länge i en process där vi undersöker våra möjligheter att bl.a. driva en utvecklingsverksamhet i nära dialog med de fria professionella musiklivet på just N11. Och i en sådan idé finns det såklart plats för många musikkunniga och drivande aktörer - det är ju möjligheten av att skapa en tummelplats för länets underfinansierade fria musikliv som är det intressanta - inte i första hand vem som håller i tömmarna för utvecklingen. Jag ser fram emot många intressanta diskussioner i ämnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar